Wandelcoaching Breda

Al wandelend praten is een vorm van begeleiden die veel voordelen heeft. Uit onderzoek blijkt dat een wandeling in de natuur helpt om sombere gevoelens of depressie te bestrijden en het zelfvertrouwen te herstellen. Naast dat het fijn is in de natuur te zijn, zorgt fysieke inspanning voor meer rust en ontspanning in je lichaam, kun je jezelf beter concentreren en zal stress verminderen.

 

In en rondom Breda is genoeg schitterende natuur om al wandelend en pratend doorheen te trekken!

Werkwijze

  1. Tijdens het telefonische kennismakingsgesprek bekijken we samen of coaching geschikt is. 
  2. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. Je ontvangt de behandelovereenkomst en het intakeformulier per mail. Dit neem je ingevuld mee naar het intakegesprek.
  3. Dan volgt het intakegesprek. Aan de hand van het ingevulde formulier bespreken we wat er speelt en waar je hulp bij wilt. Dit gesprek heeft plaats in de praktijkruimte.       
  4. Na een (telefonisch) gesprek waarin ik de bevindingen doorneem start de behandeling. De behandeling duurt gemiddeld 6 tot 8 wandelingen van een uur. Doel is sowieso altijd weer te leren vertrouwen op jouw mogelijkheden, kwaliteiten en eigen kracht.  
  5. Wanneer het gestelde doel bereikt is en jij je weer prettig voelt, sluiten we de behandeling af met een evaluatiegesprek.