Wat is kindercoaching?

Iedereen wil zijn of haar kind gelukkig zien, maar soms heeft een kind te maken met  (leer-)problemen, een situatie of een gebeurtenis waar men niet mee weet om te gaan. En soms is het ook helemaal niet duidelijk waarom het kind niet lekker in zijn vel zit.

 

Kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten uiten dat vaak in negatief gedrag en zich niet gelukkig voelen. Vervelend voor het kind zelf, maar ook voor de ouders. 
Kindercoaching helpt kinderen en jongeren, maar ook hun ouders, om weer plezierig in het leven te staan.

 

Kinderen coachen is iets anders dan het bieden van kant en klare oplossingen. Uitgangspunt is dat kinderen (onbewust) weten waar het antwoord op een ‘probleem’ te vinden is, namelijk in hen zelf!

Ik help om deze antwoorden te vinden, om hier bewust van te worden en om te zetten in daden. Uiteraard afgestemd op het kind!

 

Een kindercoach maakt gebruik van verschillende werkvormen, zoals creatieve werkvormen, gesprekken en spel, en komt op die manier echt in contact met het kind. 

Kindercoach Breda

Voor wie is kindercoaching?

Kleurig Coaching kan kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar helpen die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten.

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Klachten door een ingrijpende gebeurtenis zoals een scheiding of verhuizing
 • Leerproblemen zoals concentratieproblemen, dyslexie en dyscalculie
 • Hoogbegaafd, hoogsensitief 
 • Negatief zelfbeeld, faalangst,
 • Te veel druk ervaren van social media
 • Gepest worden of zelf pesten
 • Te druk zijn of woedeaanvallen
 • Teveel tijd doorbrengen met internet/ gamen

Werkwijze kindercoach

 1. Tijdens het telefonische kennismakingsgesprek bekijken we samen of kindercoaching geschikt is.
 2. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Je ontvangt de behandelovereenkomst en het intakeformulier per mail. Dit neem je ingevuld mee naar het intakegesprek.
 3. Jij en je kind komen samen naar dit eerste gesprek. Aan de hand van het ingevulde formulier bespreken we wat er speelt en waar jullie hulp bij willen.
 4. In de eerste gesprekken onderzoek en verhelder ik het probleem. Ook werk ik aan de vertrouwensband tussen het kind en mij als coach. Pas als het kind mij vertrouwt en zich op zijn gemak voelt, kan het zich openen.
 5. Ik doe een behandelvoorstel. Hierin staan de doelen en het aantal sessies dat nodig zijn om de doelen te halen. Een traject duurt meestal 5 tot 8 sessies.  Doel is sowieso je kind te leren vertrouwen op zijn of haar mogelijkheden, kwaliteiten en eigen kracht.
 6. Na akkoord gaan we aan de slag, en sluiten het na het aantal afgesproken sessies het traject af met een evaluatie.
Waar de coachingsessies zijn spreken we in overleg af. Het kan bij jullie thuis (als daar een rustige plek is die geschikt is), bij Kleurig Coaching (Heideveen 2 te Breda) of op school.
In de vroege avonduren en op zaterdagochtend is een afspraak ook mogelijk.
Werkwijze kindercoach

Duur van een sessie

Na de gezamenlijke intakesessie vinden de overige sessies bijna altijd alleen met je kind plaats.

Iedere sessie duurt -afhankelijk van de leeftijd van je kind- 50 of 60 minuten en wordt afgesloten met een kort gesprekje met de ouder(s) erbij.

Kindercoaching regio Breda

Kleurig Coaching werkt vooral binnen de regio Breda: Breda, Terheijden, Etten-Leur, Prinsenbeek, Teteringen, Bavel en Ulvenhout.

 

Maar ook Made, Wagenberg, Oosterhout, Den Hout, Zevenbergschen Hoek en Langeweg behoren tot de mogelijkheden!