Wat is coaching?

“Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen”.

 

Tijdens de intake onderzoeken en verhelderen we het probleem en stel jij het doel.
Tijdens de kortdurende hulpverlening komen we op verschillende werkwijzen bij jouw doel. Het doel is sowieso leren vertrouwen op je eigen mogelijkheden, kwaliteiten en kracht.
Wanneer het gestelde doel bereikt is en jij je weer prettig voelt, sluiten we de behandeling af met een evaluatiegesprek.

 

Coaching = evenwicht zoeken

Voor wie is coaching?

Coaching is voor iedereen!

 

Soms kom je bijvoorbeeld in een situatie waarin problemen oplossen minder goed lukt. Of je wilt je verder ontwikkelen, maar weet niet hoe en in welke richting.

 

Mogelijke coachvragen zijn:

 • Hoe leer ik beter opkomen voor mijzelf?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe zet ik deze om in daden?
 • Hoe zorg ik voor een goede balans in mijn leven?
 • Ik loop steeds in dezelfde valkuilen. Hoe kan ik dit voorkomen?
 • Ik ben onzeker. Wat kan ik daaraan doen?
 • De organisatie waar ik werk verandert. Hoe ga ik daarmee om?
 • Hoe ga ik om met ingrijpende privé omstandigheden?
 • Hoe voorkom ik burn-out?
 • Ik kom tot niets. Hoe verander ik dit?
 • Hoe word ik (weer) blij met mezelf?
Met behulp van een coach kijk je eerlijk en open naar jezelf en bepaal je wat je doelen zijn. Gecoached worden is uiteindelijk niets meer of minder dan het gestructureerd vragen gesteld krijgen waardoor je in staat wordt gesteld je eigen vragen te beantwoorden.
Coachingsvragen en een steuntje in de rug.

Werkwijze coaching

 1. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we samen of coaching geschikt is.
 2. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. Je ontvangt de behandelovereenkomst en het intakeformulier per mail. Dit neem je ingevuld mee naar het intakegesprek.
 3. Dan volgt het intakegesprek. Aan de hand van het ingevulde formulier bespreken we wat er speelt en waar je hulp bij wilt.
 4. Na een gesprek waarin ik de bevindingen doorneem start de behandeling. De behandeling duurt gemiddeld 6 tot 8 gesprekken van een uur. Doel is sowieso altijd weer te leren vertrouwen op jouw mogelijkheden, kwaliteiten en eigen kracht.
 5. Tot de mogelijkheden behoort ook wandelcoaching.
 6. Wanneer het gestelde doel bereikt is en jij je weer prettig voelt, sluiten we de behandeling af met een evaluatiegesprek.
Waar de coachingsessies zijn spreken we in overleg af. Het kan bij jullie thuis (als daar een rustige plek is waar we niet gestoord worden), in Buurthuis Gageldonk (Gageldonksepad 5 te Breda, gratis parkeren), of  in een praktijkruimte in het Breda Business Park (Konijnenberg 61 te Breda, gratis parkeren) of al wandelend in de mooie natuur die Breda te bieden heeft.
In de vroege avonduren en op zaterdagochtend is een coachingsafspraak ook mogelijk.
Werkwijze coaching

Wandelcoaching in Breda

Lees hier meer over wandelcoaching.

Wandelcoaching omgeving Breda